Kartupeļu pankūkas ir ēdiens, kas pazīstams teju katrā ģimenei. Vienkāršs, barojošs, aromātisks un pazīstams. Taču arī klasika var šķist kā jauna, ja tā ir sagatavota ar profesionālu pieeju un pasniegta mūsdienīgā stilā.
Ukraiņu kulinārijas eksperts Aleksandrs Ogorodņiks savā lapā o_gorodnik dalījās ar ideālo recepti kraukšķīgām kartupeļu pankūkām, kā arī ar padomiem par iespaidīgu prezentāciju, kas iepriecinās pat estētus. Kraukšķīga ārpuse rada patīkamu kontrastu ar mīksto, sulīgo vidu. Šī tekstūras dažādība padara katru kumosu interesantāku un patīkamāku.
Tas ir arī garšas pastiprinājums – kraukšķīga maliņa veidojas, kad kartupeļos esošie cukuri un cietes karamelizējas cepšanas laikā. Tas piešķir papildus bagātīgu, mazliet riekstainu garšu.
Padomi kā pagatavot mēslojumu no kafijas biezumiem
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Ķeramies klāt pašai receptei un trikiem, kā panākt kraukšķīgumu.
Pagatavošana
Nomizo kartupeļus un sīpolus. Lai saglabātu garšu un uzlabotu tekstūru, izmantojot blenderi vai smalku rīvi, sasmalciniet tos kopā —sīpoli neļauj kartupeļiem apbrūnināties un pievieno maisījumam maigu, bagātīgu garšu. Pievienojiet šķipsniņu sāls.
Iegūto maisījumu liek uz smalka sieta vai marles, lai notecētu liekais šķidrums. Nesteidzieties ar šķidruma izliešanu – ļaujiet tam nosēsties, pēc tam savāc no apakšas nosēdušos cieti un pievieno to masai (bet tieši nosēdušos cieti, nevis visu šķidrumu). Tas uzlabos mīklas konsistenci.
Arī nākami soļi ir ļoti svarīgi!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- “Katram ir cilvēki, ko mīlēt savā dzīves ceļā,”: populārais latviešu dziedātājs Ainars Bumbieris nāk klajā ar jaunumiemby Laura Blūma
- Pētnieki atzīst – Latvijā lāču ir daudz un tie apdzīvo gandrīz visu teritoriju: nosaukti konkrēti novadiby Laura Blūma
- CSDD atgādina, ka šie transportlīdzekļi Tehnisko apskati var saņemt arī savā dzīvesvietāby Sandra Ločmele